Menü

forrás: Magyar Építők


Útburkolat festés

Az útburkolat festés fontossága

A közúti forgalombiztonság talán egyik legmeghatározóbb eleme a gépjárművezetők és a gyalogosok megfelelő tájékoztatása, ezáltal a forgalom optimális szabályozása és vezérlése. A jól kivehető, egyértelmű jelzések nagyban elősegítik a biztonságos és balesetmentes közlekedést. Az elhanyagolt, alig látszó útburkolat festés komoly veszélyforrásokat hordozhat magában a forgalom résztvevőire nézve.

A közúti közlekedésről szóló jelenleg is hatályos kormányrendelet bizonyos esetekben kötelezővé is teszi az útburkolati jelek alkalmazását, kihelyezésüket, továbbá külalakjukat és technikai paramétereiket tekintve is komoly előírásoknak kell megfelelniük. Ilyen például a nappali illetve éjjeli láthatóság, a szabványos geometriai követelményeknek való megfelelés, az optimális csúszásmentesség és természetesen a tartósság.

útburkolat festés - zárovonal felfestés

 

útburkolat festés - gyalogátkelő jelölő

 

Útburkolat festés szakmai tapasztalattal és kifogástalan minőségben

Cégünk több közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik az útburkolat festés területén, garantáltan megbízható, szakszerű munkát végzünk, mely minden kritériumnak teljes mértékben megfelel. Gyorsan és hatékonyan végezzük el a munkafolyamatokat, így a forgalmat a lehető legkisebb mértékben akadályozzuk a közlekedésben.

A minőség – és természetesen ügyfeleink elégedettsége – számunkra a legfontosabb tényező, melyet útburkolat festéseink tartóssága is fémjelez. Szívügyünk a balesetmentes közlekedés, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy  elindítottuk „piros-fehér gyalogátkelő” kampányunkat, melyhez számos nagyszerű partnert sikerült találnunk az ország különböző városaiból.

útburkolat festés - zebra plasztik festék

 

Útburkolati jelek típusai

A munkálatokat nem csak közutakon végezzük, hanem minden olyan területen, ahol útburkolati jel felfestésére lehet szükség. (köztereken, pihenő- vagy akár parkolóhelyeken, repülőtereken is)

Az alábbi technológiákat alkalmazzuk:

- Hagyományos oldószer alapú festés

- Tartós festés - hideg- vagy melegplasztik

Fenti típusú útburkolati jelek létesítéshez rendelkezünk mind kézi, mind gépi (hosszirányú) berendezésekkel

A tartós festési eljárás már nagyobb forgalmú utakon is tökéletesen időtálló megoldást biztosít!